De ideale zomervakantie beleef je in Oostenrijk

Anouk 29 maart 2013
De ideale zomervakantie beleef je in Oostenrijk

Zin in een afwisselende, sportieve en/of weldoende zomervakantie? Oostenrijk heeft meer te bieden dan fiets- en wandelroutes alleen. Groot en klein vindt er iets naar zijn zin. Of naar zijn smaak, want het land is ook op culinair vlak heel interessant.

Bernd Ritschel

Copyright Bernd Ritschel

Nu de winterkoude bijna voorbij is, beginnen we meer en meer te verlangen naar de zomer. Oostenrijk heeft ook deze zomer heel wat te bieden. Het is de ideale bestemming voor het hele gezin. Hele dorpen en regio’s zijn gespecialiseerd in kindvriendelijke familievakanties. Zo beleef je samen met je kids een onvergetelijke vakantie. En ook de prijzen zijn gezinsvriendelijk! In het Brandnertal bijvoorbeeld, leven de kleintjes zich volledig uit tijdens het gratis kinderprogramma. Ook rond de Wilder Kaiser vinden kinderen hun gading in de verschillende belevenisparken.

Het berglandschap in Oostenrijk leent zich uitstekend tot wandel- en fietsvakanties. Bovendien kan je er in de zomer nog steeds skiën of snowboarden op de acht gletsjers. De vele Oostenrijkse meren nodigen dan weer uit tot de meest uiteenlopende watersporten. De Achensee (zie foto bovenaan) bijvoorbeeld is het grootste meer van Tirol en biedt vijftig verschillende outdooractiviteiten aan. Voor elk wat wils dus!

Copyright Schultz Gruppe

Copyright Schultz Gruppe

Zoek je verfrissing of wil je even lekker ontspannen? De wellnesscentra zijn in de zomer ook een echte highlight. Je kan er genieten van het water in de vrije natuur. In Gradonna****s Mountain Resort Châlets & Hotel in Oost-Tirol kom je volledig tot rust in de 3 000 m grote spa. Er wordt gewerkt met heilzame en natuurlijke producten.

 

Copyright Österreich Werbung/ J. Mallaun

Copyright Österreich Werbung/ J. Mallaun

Behalve gezinsvakanties, sporten of zalig relaxen, zijn er natuurlijk ook nog wereldberoemde steden, zoals Wenen, Salzburg en Innsbruck, waar je een actieve dag in de frisse buitenlucht kunt afsluiten met heerlijk Oostenrijkse kost in één van de vele traditionele restaurants. Hier vind je ook de typisch Oostenrijkse cultuur terug.

Kortom, in Oostenrijk vindt iedereen zijn persoonlijk geluksmoment! Ontdek op austria.info waar jij deze zomer het geluk vindt.

 

Voor het hele gezin: http://www.austria.info/be_nl/oostenrijk-actief/op-vakantie-met-het-hele-gezin-1142081.html

Gletsjers: http://www.austria.info/be_nl/oostenrijk-actief/skien-in-de-zomer-1147456.html

Austria.info: http://www.austria.info/be_nl/zalig-zomeren